A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
 • Henkel 970*250
 • Polacsek 300*300
 • Ezt üzente csokrával Kate Middleton

  Vajdapapír 640*480

  Üzenni a virágok nyelvén? Lehetséges! Katalin hercegné is ezt tette egykori esküvői csokrával. Most megfejtjük a titkos üzenetet.

  Többet mond, mint gondolnánk

  A világ egyik leghíresebb párjának egybekelését az egész világ figyelemmel kísérte. Amikor Kate Middleton megjelent a fényűző esküvőn egy szerénynek mondható, egyszerű csokorral, az nem véletlen volt: a maga bájos, visszafogott módján a virágok segítségével fejezte ki érzéseit.

  Forrás: onefabday

  Talán nem okozunk nagy meglepetést, ha eláruljuk: a csokor egy szerelmi vallomás volt, és Kate az 1800-as években Viktória királynő uralkodása alatt népszerűvé vált floriográfia szabályai szerint válogatta össze a virágokat. Tulajdonképpen egy virágszótár segítségével üzent, így esett választása a gyöngyvirágra, a törökszegfűre, a mirtuszra és a jácintra.

  Az egész csokor fehér virágokból állt, ami a tisztaságot és az őszinteséget szimbolizálja. A gyöngyvirággal a hűségéről és megbízhatóságáról biztosította vőlegényét, a törökszegfűvel, ami a tökéletesség és lovagiasság jelképe, Vilmos erényeit dicsérte, a fehér jácint a szerelem folytonosságára utal, a mirtusz pedig egy fontos hagyomány, Viktória királynő uralkodása óta ez a szépséges virág minden angol királyi esküvőn helyet kap a menyasszonyi csokorban. A mirtusz azt üzeni a világnak: a házasság reménnyel és szerelemmel teli.

  Share your thoughts