Minden, amit tudni akartál az esküvői cipőkről – Tippek a választáshoz

Az esküvői cipő kiválasztása nem kevesebb fejtörést okoz a menyasszonyoknak, mint a ruhavásárlás vagy -bérlés. A legnagyobb kérdés pedig az, hogy milyen színű legyen? Mindenáron ragaszkodjuk a hagyományokhoz, és csak fehérben, aranyban vagy ezüstben gondolkodjunk? Vagy manapság már ebben (is) nagyobb lehet a mozgásterünk?

Mindig érdemes először a ruhát kiválasztani, és ehhez nézni egy jól passzoló cipőt, ráadásul gyorsan, mert a következő próbáról már nem hiányozhat a lábbeli: a ruha hossza végül a cipőhöz idomul. Fontos, hogy a ruha és a cipő összhangban legyen, ám az összhang nem feltétlenül jelenti a színegyezést. Ha nem szeretnénk fehéret, aranyat, ezüstöt, a rózsaszín vagy a bézs is remek választás lehet, sőt bevállalósabb menyasszonyok a kék színt csempészik be a szettjükbe a cipő segítségével, hiszen mára itthon is egyre népszerűbb az az angolszász tradíció, mi szerint minden menyasszonynak viselnie kell valami újat, valami régit, valami kölcsön holmit és valami kéket.

Csak magas lehet az a sarok?

Sokan úgy gondolják, hogy a menyasszonyi cipő akkor az igazi, ha magas a sarka. Jó hír azoknak, akik ódzkodnak a magassarkútól: nem feltétlenül van így. A lényeg: ne arról szóljon a nagy napunk, hogy beleerőszakoljuk magunkat egy kényelmetlen cipőbe, amiben nemhogy táncolni, még menni sem tudunk rendesen. Aki viszont profi a magassarkú viselésében, és elképzelni sem tudja, hogy másmilyen legyen az esküvői cipője, semmiképp ne mondjon le róla. Érdemes viszont figyelembe venni a talajviszonyokat akár a ceremónia helyszínén, akár a fotózás helyszínén, de ha a szabadban lesz a lagzi, akkor is nézelődjünk, érdeklődjünk, milyen terepen kell majd „botladozni”.  Egy váltócipő a magassarkú cipők szerelmeseinek is jól jöhet.

Fotó: Irvin Macfarland, Unsplash