Bemutatják II. Erzsébet királynő értékes nászajándékait

Nyilvános kiállításon mutatják be az angol uralkodó, II. Erzsébet királynő felbecsülhetetlen értékű esküvői ajándékait. Amikor 1947-ben II. Erzsébet királynő férjhez ment Philip Mountbattenhez, extravagáns esküvői ajándékokat kapott a jeles alkalomra. Most ezek közül a figyelemre méltó ajándékok közül kettőt kiállítanak a Buckingham-palotában, hogy a nagyközönség megtekinthesse – írja a People Magazin.

A gyémánttal díszített Cartier-nyaklánc, amelyet a Hyderabad-i Nizam ajándékozott neki, az egyik értékes ajándék az uralkodó londoni otthonában rendezett legújabb kiállításon. A hatalmas, 300 gyémánttal rendelkező ikonikus kiegészítő olyan tárgy, amelyet a királynő maga választott. Bár az esküvő napján nem viselte, ez egy olyan darab, amelyet uralkodása alatt többször hordott a család. Kate Middleton 2014-ben a Nemzeti Arcképcsarnokban és 2019-ben a Diplomáciai Testület fogadásán is viselte a kitüntetett ajándékot.

A több száz éves tiara

A királynő másik esküvői ajándéka, amelyet most a Buckingham-palotában mutatnak be, a Girls of Great Britain and Ireland tiara. Mária királynő először 1893-ban, esküvője napján vehette át a gyémántkoronát, majd 1947-ben, az esküvő napján adta át unokájának, II. Erzsébet királynőnek.

A kiállítás, amelyet a Royal Collection Trust a királynő történelmi platina jubileumának megünneplésére szervezett, a királynő legbecsesebb ékszereit is tartalmazza. Híres gyémánt diadémje is megtekinthető a nagyközönség számára, amely 1333 gyémántot és 169 gyöngyöt tartalmaz. Az ékszerek még októberig megtekinthetők a Buckingham-palotában, így aki esetleg épp akkor Londonban járna, semmiképp se hagyja ki!

Share your thoughts