Téli esküvő – házasodj csodaországban!

Habár az esküvői dömping tipikusan a nyári hónapokra tehető, érdemes megfontolni egy téli menyegzőt. Elsőre szürreálisnak tűnhet, pedig valójában könnyen meseszerűvé varázsolható. Nem is hinnéd mennyi előnye van a téli esküvő választásának. Mi teljesen beleszerettünk. Cikkünk végére érve valószínűleg téged is lenyűgöz majd!


A pénz nem minden, de úgy gondoljuk, igenis számít az, hogy a tél az esküvőszervezőknek, éttermeknek, egyéb szolgáltatóknak holtidőszak. Szinte kapkodnak egy zimankós szertartás iránt, ami annyit jelent, hogy számos kedvezményt zsebelhetsz be náluk. Ráadásul nem kell tolonganod és mindent jó előre lefoglalnod. Számos időpont közül válogathatsz. Javasoljuk viszont, hogy a karácsonyi időszakot kerüld el! Ekkor mindenki nagyon elfoglalt. Plusz az élmény akkor igazán tökéletes, ha a nagy napot hópelyhek ölelik körül, erre pedig januárban és februárban nagyobb az esély.

Egy téli esküvőn könnyebben elkápráztathatod a násznépet is. Biztosak vagyunk benne, hogy az esemény már önmagában a fénypontja lesz a hosszú, szürke estéknek. A jóleső forró italok (mint a különleges teák, az illatos forralt bor és a fűszeres forró csokoládé), az egyedi köszönőajándékok (egy pihe-puha kesztyű vagy épp egy ízletes mézeskalács), a szívet melengető fényfűzérek és a kandalló tüzének ropogása azonban tetézik a felejthetetlen pillanatokat.

 

Téli esküvő
forrás: Pinterest

 

A dekoráció tekintetében a szokásosnál is jobban szárnyalhat a fantáziád. Ha odafigyelsz az apró részletekre, akár jégkirálynő is lehetsz: finom szőrme, ezüst hímzés, fagyos kékség, csodás kristályok, oroszos elegancia. Vásárolhatsz, de akár saját magad is készíthetsz hópelyhekkel kirakott gyűrűtartó párnát, fülbevalót, sőt harisnyakötőt is. Ha inkább meghittségre vágysz, használj zöld és piros színeket, ne fukarkodj az apró mécsesekkel, a klasszikus virágokat pedig váltsd fenyőre, tobozra, borostyánra és fagyöngyre!

A legjobbat a végére tartogattuk. Képzeld el, hogy a fagyos télből elutazhatsz a forró nyárba. Megérdemelten és büntetlenül. Igen, egy egzotikus nászútra célozgatunk! A melengető napsugarak, a jeges koktél, a hűs tenger és a forró homok érintése egy téli esküvő után ezerszer “jólesőbb”.
Őszintén bevalljuk, hogy kissé elfogultan beszélünk a téli szertartás varázsáról. Nem is ragozzuk hát tovább. Hagy igézzenek meg Téged is ezek a káprázatos fotók!