Esküvői csokor – Ezek a legünnepélyesebb, legromantikusabb virágok

Nem is olyan könnyű megválasztani a tökéletes csokrot, mint gondolnánk: harmonizálnia kell a ruha stílusával, a frizurával, a sminkkel és főként a menyasszony egyéniségével. Mind formában, mind virágválasztékban rengeteg a lehetőség: ma már az sem jelent akadályt, ha valamelyik virágnak éppen nincsen szezonja (legfejjebb mélyen a zsebünkbe kell nyúlni).

 

A legünnepélyesebb virágok

 

Trendek jönnek és mennek, de a rózsa nem veszít népszerűségéből. Nagyon elegáns a frézia; a liliom, írisz, kála is tipikusan esküvői virágok, csakúgy mint a tulipán, a hortenzia vagy az orchidea. De az orgona, kardvirág, bazsarózsa is pompásan mutat a menyasszonyi csokorban. Elsőre talán meghökkentő, de nagyon divatossá vált kövirózsát csempészni a kompozícióba, és az egyéb természetes alapanyagok, például tobozok, ágak, bogyók is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.

 

Forrás: pixabay.com

Lehet körcsokor vagy cseppforma, tavaszias pasztellszíneket felvonultató vagy erőteljesebb árnyalatokban játszó, mely a nyári esküvőkhöz passzol igazán. Lehet sötétebb, teltebb árnyalatokat variáló, vörösesebb, barnásabb, sárgás, de téli hangulatot idéző hűvösebb színekből összeválogatott csokor is, ugyanakkor a fagyos hónapokra időzített esküvőkhöz jól illenek a hideget ellensúlyozni kívánó és a karácsonyi ünnepkör hangulatát idéző vörös és arany tónusok.

Akik pedig szeretnék csokrukat emlékként megőrizni, azoknak kitűnő választás az örökcsokor vagy ékszercsokor selyemből, organzából, csipkéből készült virágaival, amelyeket csillogó kövek, gyöngyök, bross tűk ékesítenek.