Olcsóbb esküvő – lemondások nélkül

Vannak olyan költségek egy esküvőnél, amelyeket egyszerűen meg lehet spórolni, csak egy kis utánajárás kell ahhoz, hogy az elképzelttel megegyező minőségben, csak alacsonyabb áron juss hozzá a kívánt szolgáltatáshoz. Vannak olyanok is persze, amiken nem érdemes. Itt van egy pár olyan ötlet, amivel nemcsak hogy spórolhatsz, de akár a felére is csökkentheted a költségeket úgy, hogy közben nem kell lemondanod az álomesküvőről.

Időben kezdj szervezni!

Az első és a legfontosabb az, hogy időben kezdjetek hozzá az esküvő megszervezéséhez. Ugyanúgy, ahogy a repülőjegyeknél, egy későn kezdett szervezés árai is jóval magasabbak lehetnek. Így ráadásul egy csomó olyan dologra marad majd idő, amivel olcsóbban megúszod, mintha később állnál neki a szervezésnek.

forrás: pixabay.com

A gyűrű

A legfőbb kelléke a szertartásnak a gyűrű. Hiába csábító az ékszerboltok nagy választéka, mivel több kereskedő teszi rá a hasznát, drágább lehet, mintha ugyanazt a darabot egy ötvössel készíttetnéd el személyesen. Így nem azon spórolsz, amit aztán életed végéig hordasz majd, hanem azon, hogy közvetlenül a „gyártótól” szerzed be ugyanazt a terméket.

 

A ruha

Manapság a ruhakölcsönzés talán a legelterjedtebb. Azt azonban sokan nem tudják, hogy a bérleti díjnak megfelelő összegből ugyanolyan ruhakölteményt készíttethetsz magadnak, ha megtalálod a megfelelő ruhakészítőt. Egyrészt utána elteheted emlékbe, másrészt jóval személyre szabottabb lehet egy olyan ruha, amit magadnak készíttetsz.

forrás: pixabay.com

A vendégek etetése-itatása

Ez az a tétel, amin nem szabad spórolni. Ha az étel rossz, akkor az az egész esküvő hangulatára rányomhatja a bélyeget. Érdemes minőségi és változatos esküvői menüt összeállítani, de azt figyelembe kell venni, hogy vannak tételek, amiket ha magadnak intézel, akkor jobban jársz. Sok helyen lehetőség van arra, hogy csak alapszolgáltatást (azaz étkezést) válassz, és azon felül te hozhass az italoktól a szeszen át az üdítőkig mindent. Sok helyen sokkal jobban jársz – ha van rá lehetőség -, ha te hozod az alkoholt. Egy magánszemélyeket is kiszolgáló ital-nagykereskedésben jóval olcsóbban tudod megvásárolni a helyen felszolgált alkoholokat, a maradékot pedig vissza is veszik. Sok helyen a süteményeket és a nasikat is igencsak borsos áron mérik. Ezeket érdemes külön cukrásszal készíttetni, vagy a rokonságot megkérni arra, hogy ebben segítsenek ki.

 

Zene

Vannak, akik a profi zenészekre esküdnek, azonban a technika fejlődésével már egy dj is képes koncerthangulatot teremteni. Azon kívül, hogy olcsóbb, mint egy élő zenekar, tovább is bírja, és biztosan le tudja játszani a ti kedvenc számaitokat.

 

Szervezés

Az esküvő szervezése elsősorban pár és család feladata. Ugyan nagy divat esküvőszervezőt fogadni, de ez olyan anyagi kiadás lehet, amit sok utánajárással ti is meg tudtok oldani. Ha mégis esküvőszervezőt vennétek igénybe fontos, írd össze elvárásaidat és az ötleteket, csak a végső verziót, a valóban szakembert igénylő feladatokat hárítsd át egy harmadik emberre.

forrás: pixabay.com

A jó esküvő természetesen nem azon múlik, hogy mennyit költ rá az ifjú pár és a rokonság. Nyilván több pénzből több mindenre jut, de kevesebb keretből is ki lehet hozni az álomesküvőt, ha a pár hajlandó utána járni a dolgoknak. És, ha a szervezést időbe kezditek, akkor ez biztosan nem lesz gond.