Ilyen a tökéletes menyasszonyi cipő

A cipő az esküvői öltözék egyik legfontosabb kiegészítője, és nem csupán a kinézete fontos, elég sok időt kell benne eltölteni akkor is, ha szűk családi vacsora követi a ceremóniát, ha pedig hatalmas lagzira készülünk, bizony át kell benne táncolni az egész éjszakát. Ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyet választunk.

Tökéletes cipő egy tökéletes alkalomra

Nincs rá előírás, hogy milyen cipőt kell viselni az esküvőn. Lehet nyitott, vagy zárt, még arra sincsen szabály, milyen színű legyen, az utóbbi években divatba jött az arany, ezüst szín és a kék is: ha már valami kéket szokás a menyasszonynak felvenni, miért ne legyen az a cipő? De egyre több ara dönt a színes cipők mellett, a zöldtől a narancson át a rózsaszínig bármi belefér, összhangba hozható a csokorral, a dekorációval, a koszorúslányok ruhájának színével. Vannak menyasszonyok, akik a csillogó-villogó magassarkút választják, más menyasszonyok egy fehér vászoncipőt húznak a ruha alá. Hatalmas a választék cipőfronton, ám a színen, stíluson és azon túl, hogy passzoljon a menyasszonyi ruhához, vannak más fontos szempontok is a cipő kiválasztásánál.

Szoktál például magassarkút hordani? Ha nem szoktál, nem érdemes az esküvődön elkezdeni, de kompromisszumos megoldásként nagyon csinos lehet egy alacsonyabb sarkú cipő. Fontos, hogy a sarok magassága harmonizáljon a menyasszonyi ruha hosszúságával: rövid menyasszonyi ruhához jól megy a magassarkú cipő, mivel karcsúsítja a lábat. Ha hosszú a ruha és az idő nagy részében úgyis takarásban lesz a lábbeli, egy kényelmesebb szandált is választhatunk. Anyagát tekintve a legnépszerűbbek a szatén és selyem cipők, de ugyanúgy megtalálható a piacon a bőr és a pamut is. Fontos, hogy az anyagok is harmonizáljanak egymással, itt figyelembe vehetjük a kalappal, kesztyűvel, esetleg táskával vagy más kiegészítőkkel való összhangot.