Válaszd ki a tökéletes menyasszonyi ékszereket és tündökölj az esküvődön!

A menyasszony megjelenését az ékszerek teszik teljessé. Nem igazán hordasz ékszert a hétköznapokon? Hordasz, de bizonytalan vagy, mi illene a ruhádhoz, frizurádhoz? Szeretnéd, ha az összhatás nem lenne se túlzsúfolt, se jellegtelen? Segítünk!

Tippek esküvői ékszerek kiválasztásához

Ha nem szeretnél sok új ékszert vásárolni, válogass a családi ékszerek közül! Úgyis szükséged lesz valami régire, ráadásul ezekhez a darabokhoz jó eséllyel érzelmileg is kötődsz, így nem csupán a megjelenésedet dobja fel a nagymama gyöngysora vagy az édesanya fülbevalója, de a mosolyodat is ragyogóbbá teheti. Akár kölcsönkérsz, akár vásárolsz, érdemes arra ügyelned, hogy az esküvői kiegészítők színei harmonizáljanak egymással. Vedd figyelembe, hogy a fehér menyasszonyi ruhához a halványabb színű drágakövek illenek.

Az ékköveknek passzolnia kell az esküvői fejdíszben vagy a ruhán található díszekhez. Az igazgyöngyöt viselheted  a gyöngyökkel díszített ruhához vagy hajdíszhez, míg a gyémánt és cirkónia a flitteres, strasszos ruhákhoz és kiegészítőkhöz illik igazán. A menyasszonyi ruha kivágása is fontos szempont ékszer kiválasztásánál. Rövid gyöngy vagy kristály nyakláncot viselhetsz a pánt nélküli ruhához, nagyobb ékköves medált a V kivágású esküvői ruhához. Viszont a gazdagon díszített ruhánál érdemes lehet elhagyni a nyakéket: így elkerülhetjük, hogy az összeállítás túlzsúfolt hatást keltsen.

A hosszú menyasszonyi kesztyűvel a több ékköves, soros karkötő mutat előnyösen, a sima, egy köves (strasszos vagy gyöngyös) karkötő kesztyű nélkül a legszebb. Ha fel lesz tűzve a hajad, bátran választhatsz hosszú, hangsúlyos, lelógó fülbevalót, az egyszerű kapcsos, apróbb, visszafogottabb fülbevaló jól megy egy mutatós nyakékhez, látványos fejdíszhez vagy fátylas megoldáshoz.

De a legfontosabb tanács: vásárlás előtt mindenképpen próbáld hozzá az ékszereket a ruhádhoz és a többi kiegészítőhöz!