Legyen még meghittebb a polgári szertartás – Az összetartozást szimbolizáló elemek a ceremónián

A polgári szertartást nem csupán a romantikus hangulatú aláfestő zenék tehetik még meghittebbé: színesíthetjük a ceremóniát olyan elemekkel, amelyek az összetartozásotokat, közös életetek kezdetét jelképezik.

 

Az összetartozás szimbóluma

 

Sokak számára ismerős lehet a gyertyagyújtás, homoköntés. Gyertyagyújtásnál az ifjú pár egy-egy égő gyertyával meggyújt egy harmadik gyertyát, ez az új, közös életet jelképezi. A homokceremónia ehhez nagyon hasonló, a menyasszony és a vőlegény két vázából két különböző színű homokot tölt egy harmadik vázába. A gyertyagyújtáshoz és a homoköntéshez is nagyon szép szetteket lehet vásárolni, ezek később otthonotok kedves díszei lehetnek, újra és újra emlékeztetve benneteket a nagy napra.

Forrás: pinterest.com

A homokceremónia jó alternatívája a gyertyagyújtásnak szabadtéri szertartásra, ahol a gyertyát esetleg elfújhatja a szél. A harmadik, közös életet szimbolizáló vázába belegravíroztathatjátok a neveteket, az esküvő dátumát, de váza helyett választhattok homokórát, vagy homokceremónia képkeretet.

Forrás: pinterest.com

Akinek ez a két szokás kevésbé passzol az ízléséhez, választhatja a közös fa ültetését is. Itt egy kisebb, cserepes növényre lehet gondolni, amely később kiültethető akár a kertbe, ha nincs kert, akkor pedig érdemes egy szép, fás szárú szobanövényt választani.