Miért kerülnek milliókba ezek az esküvői ruhák: a drágaköveket és híres tervezőket kell megfizetni, vagy tényleg annyira gyönyörűek?

Ha megtörtént a lánykérés, teendőink között első helyen szerepel a megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztása és lefoglalózása (esetleg megvásárlása, megvarratása a nagy napra). Nagyon különböző, hogy mekkora büdzsével vágunk neki az esküvőszervezésnek, s bár a ruhára a menyasszonyok többsége lehetőségeihez mérten igyekszik olyan összeget félretenni, hogy ha szembejön a nagy szerelem, ne kelljen lemondani róla az árcédula láttán, ám az biztos, hogy az erre szánt költségeknek is van határa.

 

A világ legdrágább esküvői ruhái

 

Szürkés árnyalatban játszó olasz menyasszonyi ruha 40 méter selyemfonal felhasználásával, 2009 darab pávatollból készült Vera Wang kreáció, George Clooney feleségének kézzel hímzett ruhája (nem kevesebb, mint 14 méter csipkéből), 150 karátos gyémántokkal vagy épp 500 ezer Swarovski kristállyal díszített ruhaköltemények szerepelnek a világ legdrágábbjai között.

Nem véletlenül mondják: ízlések és pofonok. Biztosan találunk az itt bemutatott ruhák között olyan, melynek szépségétől a lélegzetünk is elakad. De talán olyan is lesz, amire azt mondjuk, ez már túl sok, vagy épp túl kevés, és nem hagy nyugodni a kérdés, ugyan, mi került ezen a ruhán ennyibe? Van itt finom, légies, elegáns, romantikus, de egészen szokatlan, extravagáns és minden kis részletében tagadhatatlanul fényűző is. Te szívesen viselnéd a szürkés árnyalatú Domo Adamit? Vagy esetleg a Givenchy ruhát, amiben Kim Kardashian esküdött?

Elismerjük, vannak itt egészen káprázatos alkotások, de a menyasszonyi ruha és a menyasszony között szerelem születik első látásra: és azért a magyar szalonok kínálatába is szerelembe lehet ám esni – ráadásul nem kell otthagynunk súlyos milliókat, milliárdokat egy ruháért.