Még Amerikában is nagyon egyedinek számítanak ezek a tortakreációk. Úgy néznek ki, mintha bolyhosak lennének, pedig minden részük ehető. Igazán ötletesek és vidámak!
Puha, bolyhos hatású torták – Esküvőre is?
Ez a nem mindennapi tortadíszítési technika Alana Jones-Mann nevéhez fűződik, aki nem csupán tortakészítő, de művész és dizájner is. 2013-ban ötlötte ki a módszert, amellyel elérhető a szőrös, bolyhos hatás. Az így készült torták leginkább úgy néznek ki, mintha szőnyeggel lennének beborítva. Az így készült édességek a hetvenes évek lakberendezési megoldásait idézik színvilágukkal és mintázatukkal.
Los Angelesben már nagy népszerűségnek örvendenek ezek a különleges torták, és egyre inkább beszivárognak az esküvők világába is. Tény, hogy a szőnyegtorta kevéssé passzol egy nagyon elegáns, ünnepélyes, fényűző esküvőhöz, de egy retro lagziban gond nélkül helyet kaphatna az asztalon.