Erre figyelj, amikor az esküvői meghívót tervezed

Az esküvői meghívó az első dolog, amely tájékoztatja a vendégeket nem csupán az olyan elengedhetetlenül fontos információkról, mint a helyszín és az időpont, de az esküvő stílusáról, tematikájáról vagy hangulatáról. Hatalmas a választék esküvői meghívókból akár nyomdában tervezteted és onnan rendeled, akár otthon alkotod meg. Tanácstalan vagy? Segítünk.

Így tervezz esküvői meghívót

Határozd meg azt az alapvető stílust, mely összhangban van az esküvő stílusával, személyiségetekkel! Klasszikus és elegáns? Modern? Bájos és romantikus? Tematikus esküvő lesz? Szűkítsd a kört és ezek után érdemes végigböngészni az internetet ötletek után.

Ha színekről és formáról, anyagról van szó, itt is érdemes figyelembe venni, milyen színvilágúra tervezitek az esküvői dekorációt. Ha a színről döntöttetek, válasszatok hozzá illő anyagot, szem előtt tartva a meghívó összhatását. Az arany vagy fekete betűk klasszikus megjelenést kölcsönöznek a meghívónak és jól passzolnak az elefántcsont, krém, vagy fehér színekhez, de ha az alapszín pasztelles árnyalat, ehhez is párosíthatunk szép sötét betűket, lényeg, hogy jól olvasható legyen a szöveg. A sztenderd postai méretű borítékba mehet négyzet vagy kör alakú meghívó is, ha a térbeli formákat részesíted előnyben vagy a méret nagyobb az átlagosnál, az többletköltséget jelenthet.

Ha saját kezűleg készíted a meghívót, készülj fel rá, hogy ez több időt vehet igénybe, akár időbeosztást is írhatsz, hogy lásd, mely napokon mennyi időt tudsz erre szánni. Nem érdemes túlhajszolni magad a meghívók gyártásával, inkább foglalkozz vele több napon keresztül 1-1 órát, vagy akár többet, de csak addig pepecselj, míg nem vagy túl fáradt és dekoncentrált. Így biztosan szuper minőségű, gondos munkáról árulkodó darab lesz az utoljára készített meghívó is. Tárazz be a meghívóhoz szükséges alapanyagokból. Ne a nagy munka kellős közepén kelljen utánpótlásért szaladgálni.

A szöveg elrendezését is célszerű alaposan megtervezni, kerüljük az apró betűket. A betűtípust és betűméret is úgy javasolt megválasztani, hogy könnyen olvasható legyen. Jó ötlet lehet a legfontosabb információkra szorítkozni, azonban ha frappáns, vicces, személyes szöveget terveztek, vagy lesz a meghívón idézet, átgondolandó a meghívó mérete vagy alakja.

Küldjük ki minél hamarabb a meghívókat. Írjuk bele a visszajelzési információkat és a határidőt, nekünk is fontos mihamarabb értesülni róla, hogyan alakul a végleges létszám. Manapság a legtöbb pár e-mailben vagy telefonon várja a visszajelzést, ám ha válaszlevél mellett döntesz, mellékelj levelező lapot az esküvői meghívó mellé, melyet kitöltve a vendég megírhatja válaszát. Erre illik bélyeget ragasztani. Spórolhatsz, ha nem egyesével hívsz meg mindenkit, hanem családok szerint.

Mielőtt nyomdába kerül a meghívó, lényeges ellenőrizni, hogy nincsenek-e elírva a nevek. A szövegben hagyott elgépelések, helyesírási hibák is rossz benyomást keltenek. Ellenőrizzük alaposan a meghívókat!