Így előzd meg a haspuffadást, hogy ne érjen meglepetés a nagy napon

Bizony, elég kellemetlen, ha a felfúvódás és a vízvisszatartás következtében nem éppen a leglaposabb a hasunk esküvőnk reggelén, és a rengeteg próba ellenére mégis szűknek, kényelmetlennek érezzük a menyasszonyi ruhát. Figyeljünk oda az étkezésre, próbáljuk kezelni a minket ért stresszt, és vessük be bátran ezeket a természetes megoldásokat. 

Így előzzük meg a bajt

Próbáljuk az esküvő előtti héten már nem túlságosan megterhelni az emésztésünket rendszertelen evéssel, nassolással, még akkor se csábuljunk el, ha a rágcsálás egy kicsit megnyugtat minket a nagy esküvő előtti hajrában. Étkezéseink legyenek inkább rendszeresek. Jó, ha többször eszünk kevesebbet és arra sem árt odafigyelni, hogy mi kerül a tányérra az esküvő előtt. Érdemes kerülni a káposztaféléket és a nehezen emészthető ételeket, legyünk mértékletesek az alkoholfogyasztás terén is: a másnaposság vízvisszatartással is jár.

A stressz is okozhat puffadást, persze nem könnyű egy esküvő megszervezése során elkerülni, pláne az utolsó hetekben, de azért szakítsunk néha időt a lazításra, engedjük el néhány órára a szervezéssel kapcsolatos aggodalmakat és törődjünk magunkkal.

Ha semmi sem használ, a hasunk továbbra is túlságosan kidülled a sok-sok edzés és diéta dacára, az alábbi természetes megoldások segíthetnek, hogy lapos legyen a pocak. Az első szuper étel a zellerszár, magában is ízletes, salátákban is fogyaszthatjuk, de citrom levével és ásványvízzel turmix is készíthető belőle. Vízhajtó hatása van. A gyomorbántalmakra és puffadásra pedig kiváló a borsmenta tea vagy köménymag tea. Boltban is kapható, de otthon is elkészíthetjük őket, ha van borsmentánk a kertben, kömény a fűszeres polcon. Étkezések között fogyasztható, de ne essünk túlzásokba és ne az esküvő előtti napon próbáljuk ki ezeket, tapasztaljuk ki a hatásukat már hetekkel a nagy napunk előtt.