Így találd meg álmaid ruháját – Ne csak kölcsönzésben gondolkodj

Kiemelt teendő az esküvő megszervezése során az álomruha kiválasztása. Mielőtt azonban útnak indulnál és végigjárnád a szalonokat: tudtad, hogy több lehetőség áll a rendelkezésedre? Esküvői ruhádat bérelheted, varrathatod és vásárolhatod is. Melyik a legjobb választás? Ez az igényeidtől függ. Összegyűjtöttük mindhárom lehetőség előnyeit, hogy megkönnyítsük a döntést!

Bérlés

A legtöbb menyasszony ma is az esküvői ruha bérlése mellett dönt. Hogy miért? A ruhapróba öröme fontos szempont: a bérlés talán legjobb része a csodás szalonok végigjárása, a szebbnél-szebb ruhák felpróbálása. Ilyenkor derül ki, melyik fazon áll igazán jól.

Ha bérled a menyasszonyi ruhádat, olyan modellt is viselhetsz, amelynek megvásárlása nem biztos, hogy beleférne a keretbe. Aki pedig kevésbé tartja fontosnak, hogy a legfrissebb divatot kövesse, de a pénztárcát kímélni szeretné, az egy-két évvel ezelőtti modellek közül is válogathat, ezek ára még kedvezőbb.

A menyasszonyi ruhát rád fogják alakítani, így aki tudja, hogy az esküvőig biztosan megszabadul néhány kilótól a szervezés nagy izgalmai közepette, annak sem kell izgulnia: az esküvő előtt egy héttel is esedékes ruhapróbán megtörténnek az utolsó simítások, a nagy napon a ruha tökéletesen fog állni rajtad. Az esküvő után pedig egyszerűen visszaviszed a ruhát, nem kell hosszasan gondolkodni rajta, hogyan csinálj neki helyet az otthonodban.

Varratás

Egyre több varroda áll a menyasszonyok rendelkezésére, így egy kis utánajárással megtalálod majd azt, amelyik árban, minőségben és gyorsaságban megfelel az igényeidnek. Ha a ruha varratása mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény egyedi lesz. Sokféle anyagból, formából, díszítésből válogathatsz, megálmodhatod, mi legyen rajtad.

Nem fogsz úgy járni, hogy pont az a ruha nincs a méretedben, amelyik a legjobban tetszik, és azzal a problémával sem találkozol majd, hogy az egyébként szimpatikus ruha egy-két apró változtatással szerinted még jobban illene hozzád, ám átalakításra nincs lehetőség. Ha varratsz, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt. Az esküvő után pedig a tiéd a ruha, elteheted emlékbe, de akár el is adhatod, ha szeretnéd.

Vásárlás

A vásárlás egyesíti a bérlés és a varratás előnyeit. Nem kell a tervezéssel vesződni, végigcsinálhatod a ruhapróbát a barátnőkkel, válogathatsz, átélheted, milyen első látásra beleszeretni egy ruhába. Ha lecsapsz egy ruhára, nem kell attól tartanod, hogy az esküvődig más is viselni fogja. Az onnantól csakis a tiéd, ráadásul nem kell várni arra, mikor hozhatod el a szalonból vagy a varrodából. Ha átalakítást végeztetnél rajta az esküvő előtt, elviheted egy varrodába a terveiddel együtt, teljesen egyedivé fogják varázsolni. Az esküvő után pedig lehet belőle féltve őrzött kincs, amely az esküvőre emlékeztet, de át is szabathatod alkalmi ruhává, vagy eladhatod.