Újabb furcsa szokás Japánból – hologrammal kötött házasság

Számos őrület indult világ körüli útjára a Magyarországnál alig háromszor nagyobb szigetországból. Japánban egyre népszerűbbek a hologrammal kötött házasságok, amelyek ugyan egyáltalán nem legálisak, de ez a házasodó felet és a házastársat gyártó céget sem érdekli.

Ilyen volt az esküvő

Eddig csaknem 3500-an kötötték össze az életüket egy mesterséges tárggyal. Legutóbb az a japán férfi került be egy ilyen házasságkötéssel a hírekbe, aki 5 millió forintnyi japán jent költött a lagzira. A házastársa egy virtuális karakter, Miku Hacune lett, aki egy 30 centis plüssfiguraként vett részt az eseményen.

A férfi hiába hívta meg édesanyját az eseményre, a nő nem ment el, de másik 40 vendég viszont igen. Az újdonsült férj márciusban vásárolta meg a mozgó és beszélő hologramot, amelynek futtatását egy 800 ezer forint értékű eszköz végzi. A robot ébreszti reggelente, hogy aztán elküldje munkahelyére.

A frigyet nem ismerik el a hatóságok, de ez a férfit nem zavarja. A hologramos eszköz gyártóját sem, a Gatebox nevű cég még házassági bizonyítványt is kiállít az ilyen esküvőkről. Ilyen papírból 3500-at adtak ki, ami azt jelenti, hogy legalább ennyien kötötték össze az életüket egy robottal.