A boldog házasság nem azon múlik, mennyire fényűző az esküvőnk, állítják a kutatók

Újabb elképesztő kutatás látott napvilágot. A Szingapúri Nemzeti Egyetem és az Emory Egyetem 3000, valaha házas amerikai adatait vizsgálta meg, és többek között az esküvőre fordított összeg és a házasság kimenetele közötti összefüggést is feltártak.

IFLScience.com közlése szerint az eredmények kimutatták, annál rövidebbre sikerültek a házasságok, minél puccosabb volt az esküvő. Ez a férfi válaszadókra vonatkozó adat, a nőknél  a ceremóniára költött összeg a házasság tartósságával mutatott kapcsolatot. Az alacsony költségvetésű esküvők viszont mindkét nemnél pozitívan hatottak a házasság hosszára.

Ne essünk rögtön kétségbe, ha mélyen a zsebünkbe kellet nyúlni az esküvőnk szervezésekor: a fenti adatok csupán együttjárást, nem pedig ok-okozati összefüggést jelentenek. Az eredményekből levonható következtetés inkább az, hogy ugyan a házasságok fele válással végződik, mégis makacsul tartja magát az a nézet, hogy a lagzira nem szabad sajnálni a pénzt. Az esküvőipar minden résztvevője ebben erősíti meg a házasulandó párokat, pedig mint látjuk, az, hogy fényűző a lakodalmunk, egyáltalán nem garantálja, hogy hosszabb, boldogabb kapcsolatra számíthatunk. Ha ez utóbbi is legalább olyan fontos a számunkra, mint az, hogy tökéletes esküvőnk legyen, az olyan értékekre érdemes fókuszálnunk, mint a közös élmények, az egymásra figyelés, az énidő és a vágy fenntartása.