Így szervezz telefonmentes esküvőt

A „mindenmentes” mozgalom egyre népszerűbb, és már az esküvők világát is meghódította: lehet alkoholmentes, gluténmentes a lakodalmi menü, cukormentes az esküvői torta és telefonmentes az esemény az elejétől a végéig. De miért jó, ha száműzzük a kütyüket a nagy napról?

A násznép manapság előszeretettel dokumentálja az eseményeket okostelefonjával: szelfiket készítenek egymással és az ifjú párral, fotózzák a ceremóniát, a menüt, posztolnak az eseményről. Ezzel nem is lenne baj, ha nem a hangulat rovására menne. Thomas Stewart fotós a közösségi médiában adott hangot elkeseredésének amiatt, amit munkája során tapasztalt: a vőlegénynek a násznép mögül ki kellett kukucskálnia, hogy láthassa szerelmét, hisz a kattintgató násznép elállta az utat. Ekkor fogalmazta meg a telefonmentes esküvő fontosságát.

Hogyan legyen telefonmentes az esküvőnk?

Hívjuk fel külön a vendégek figyelmét arra, hogy az esküvő telefonmentes lesz! Ezt már a meghívóban is tüntessük fel: kérjük meg a vendégeket, hogy a szertartás alatt ne használjanak fényképezős készülékeket, hisz azért van a fotós, hogy minden fontos pillanatot megörökítsen.

A szertartás helyszínén tábla is jelezheti, hogy nem szeretnénk kütyüket a nagy napon. A telefonmentességre a szertartásvezető és a vőfély is felhívhatja a figyelmet a bevonulás előtt.

Ugyanakkor jó ötlet kialakítani egy fotósarkot, ahol a vendégek kiélhetik fényképezési vágyukat. Így mindenki jól jár.