Az őszi esküvő előnyei – Ha meggyőztünk, ne habozz, itt az ideje már most elkezdeni a szervezést!

Miért érdemes szezonon kívül egybekelni? Lássuk az őszi esküvő legfőbb előnyeit: túl vagyunk a nyári hőségen, feltehetőleg a meghívottak teljes létszámmal jelen tudnak lenni, mert már lezajlottak a családi nyaralások, könnyebb szolgáltatókat találni és gyönyörű színekkel kápráztat el a természet, ami a kreatív fotózásnál fog jól jönni.

Mikor legyen az esküvő?

A legnépszerűbb szeptember első fele, de november elejét is sokan választják. A szervezést azonban ebben az esetben is érdemes időben elkezdeni: legjobb, ha egy teljes évet szánunk erre, így biztosan nem maradunk le a kinézett helyszínről és nem kell kapkodni sem. Ha esküvőszervezővel dolgozunk, akkor 6-8 hónap az ideális.

Mire figyeljünk?

Az időjárás egy kiszámíthatatlan tényező, ez az őszre is igaz: böngésszük az előrejelzéseket, hogy mire lehet számítani azokban a napokban, amikorra az esküvőt tervezzük. Kalkuláljuk azzal, hogy korábban sötétedik, ez a ceremónia és a kreatív fotózás szempontjából is fontos. Mindenképpen legyen B tervünk, ha az idő rosszra fordulna. Ha a hűvös idő ellenére sem akarunk lemondani a kinti ünneplésről, pár kültéri hősugárzóval készülhetünk a nagy napra, ha belefér a költségvetésbe, akkor időjárásálló sátort is célszerű beszerezni. A dekorációhoz is passzoló takarók, a forró italok különleges hangulatot teremtenek és felmelegítik a vendégeket. Ha pedig az előrejelzések esőt jósolnak, a földig érő, uszályos ruha helyett rövidebb fazonban is gondolkodhatunk. Az időpontnál érdemes számításba venni, hogy mikor vannak nemzeti ünnepek és hosszú hétvégék.

A természet csodás színeit érdemes kihasználni egyrészt a fotózásnál, másrészt jó ötleteket meríthetünk a dekorációhoz: belecsempészhetjük az ősz árnyalatait, terméseit a díszítésbe, a szezon jellemző virágait a csokrunkba vagy az asztalokon elhelyezett bokrétákba. Ha szeretnénk költséghatékonyak lenni, a menü összeállításánál is támaszkodhatunk a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre.