Ezeket inkább ne adjuk nászajándékba

Az esküvőszervezők szerint az alábbiakat nem érdemes adni nászajándékba, kivéve, ha az ifjú pár jelzi, hogy kifejezetten örülnének nekik. Máskülönben ezek az ajándékok okozzák a legnagyobb csalódást.

Műtárgyak

Egy értékes festmény vagy egy műtárgy egyrészt jó befektetés, másrészt a lakás nagyszerű kiegészítője lehet, ha ismerjük a házasulandó pár ízlését. Ha nem, vagy abban sem vagyunk biztosak, hogy a menyasszony és vőlegény művészetkedvelők, inkább hagyjuk a műtárgyakat.

Babaváró csomagok

A házasságot sokan a gyermekvállalással társítják, és úgy gondolják, az esküvő után nemsokára jön a várandósság bejelentése is. Ezért babaváró ajándékokkal lepik meg a párt a ceremónia után. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy a házasulandó felek akarnak gyereket, vagy ha akarnak is, talán nem sürgetik annyira a dolgot. Így a babaváró ajándékok kifejezetten kínos helyzetet teremthetnek.

Intim meglepetések

Egyre többen adnak manapság bevállalósabb, merészebb ajándékot: ide tartoznak a szexuális kiegészítők, játékok, jelmezek. Ezek viszont a nagy napon inkább közönségesnek hathatnak, ráadásul jó eséllyel sosem kerülnek majd használatba.

Konyhai kiegészítők

Az edényszett, késkészlet és társaik a legnépszerűbb nászajándékok, ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy az ifjú pár nem feltétlenül fog örülni ezeknek: elképzelhető, hogy a konyhájuk már teljesen felszerelt, esetleg nem az ízlésük szerinti tányér és pohárkészletet választottunk. Egyes babonák szerint a kések balszerencsét hoznak.