20 000 esküvő kerül veszélybe a járvány miatt

Egy esküvő megszervezése hónapokat, de akár egy évet is igénybe vehet, rengeteg munka és pénz van benne. Most óvatos becslések szerint is 20 000 esküvő kerülhet halasztásra, ugyanis hazánkat is elérte a koronavírus járvány, és a járvánnyal járó válsághelyzet, ráadásul közeleg az esküvőszezon.

A kormány egészségünk védelmében szigorú szabályozásokat vezetett be, ezek egyike a rendezvényeket érinti. A tavaszi, nyár eleji esküvők szinte biztosan halasztásra kerülnek majd, ám amennyiben a válsághelyzet a vártnál tovább tart, úgy az elmaradt esküvők száma tovább növekszik. A szolgáltatók többsége igyekszik rugalmasan kezelni a szituációt, rendkívüli módon felértékelődnek most a szakszerűen megkötött szolgáltatói szerződések.

A kormányzati szinten meghozott rendezvényeket érintő rendeletet saját, önkormányzati határozatokkal szigorították országszerte, ez alapján Szolnokon legfeljebb 20, Győrben és Mosonmagyaróváron 15 fő, Nyíregyházán 12 fő, Kazincbarcikán 12 fő lehet jelen a hivatalos szertartásokon. Az egyik legsúlyosabb döntés Martfűn, Tapolcán és Siófokon született, itt az ifjú pár mellett mindössze a két tanú lehet jelen.