Három régi esküvői szokás: még emiatt is szertartást rendeztek

Az ókori esküvők szokásai kultúrától és időszaktól függően változtak, de általában nagyon különböztek a mai esküvőktől. Itt van három példa az ókori esküvők szokásairól, amelyek ma már ritkák vagy teljesen eltűntek:

További információk
  1. Eljegyzési szertartás: Az ókori esküvőkre több előkészületi szertartás tartozott, beleértve az eljegyzést, amikor a férfi és a nő jelképesen összekötötték életüket. Az eljegyzési szertartás többnyire a családok között volt, és az anyagi kérdéseket is szabályozták.
  2. Poligámia: Az ókori időkben a poligámia elterjedt volt, amikor a férfi több felesége is volt. Az ilyen házasságokban a feleségeknek rangsorban kellett élniük, és a házastársi kapcsolatokat jelentős mértékben befolyásolták a családi és a vallási szokások.
  3. Vallási szertartások: Az ókori esküvők sok esetben vallási szertartásokkal voltak összekötve, és az istenek áldását kérte meg a pár a házasságra. Az ókori Egyiptomban például a házasságokat a templomokban tartották, és az istenek áldását kérték meg a házasságra.

Ezek csak néhány példa az ókori esküvők szokásaira, amelyek jelentősen különböznek a mai esküvőktől. Az esküvők története a társadalmak fejlődésével együtt alakult, és a házasság intézménye ma is fontos szerepet játszik az emberek életében.