Ez lehetett a világ egyik legdrágább esküvője

A világ legdrágább ismert esküvője között több különböző esemény is versenyben van. A 2004-es esküvő, melyen a brit popsztár Sir Elton John házasodott össze David Furnish producerrel, például jelentős kiadásokkal járt. Bár az összesített költséget nehéz pontosan meghatározni, becslések szerint az esküvői költségek meghaladták az 1,5 millió fontot (kb. 2,5 millió dollár) is.

Az esemény híres volt az elegáns megjelenéséről és a meghívott vendégek luxusellátásáról. Az esküvő helyszíneként Windsorban, az Eton College kápolnájában tartották, majd az esti fogadást Elton John Berkshire-i birtokán rendezték meg. A díszítés és a virágok elképesztően gazdagok és impozánsak voltak, a vendégek között pedig számos híresség, köztük celebritások és politikusok voltak jelen.

De mindennek a költsége eltörpül a legdrágább ismert esküvő költsége mellett.

Khadija Uzhakhovs és Said Gutseriev – 1 milliárd dollár

2016 márciusában, Moszkvában házasodott össze az orosz olajmágnás fia Said Gutseriev és Khadija Uzhakhovs. Ők tartják eddig a rekordot: az esküvő állítólag 1 milliárd dollárba, azaz 295 milliárd forintnak megfelelő összegbe került. Az esküvőn fellépett Jennifer Lopez, Sting és Enrique Iglesias is. A menyasszony egy Elie Saab ruhában jelent meg, amelyhez gyémánt nyakláncot és tiarát választott kiegészítőként. A vendégek ékszerdobozokat kaptak ajándékba.